Presentació

Des de que era ben menut m’ha interesat l’estat de l’oratge. Supose que aquest interés em ve donat per que mon pare, al qual li dec tant, era llaurador, i per a ell era fonamental per a la seua planificació de la faena, el saber si anava o no a ploure, o si anava a fer mes o menys calor o aire, per a poder prioritzar els treballs al camp.

Això es transformava en que a mig dia, mentre estavem dinant o per la nit al hora de sopar, el moment en que el meteoròleg de torn donava el parte, era obligatori guardar un absolut silenci, ja que qualsevol cosa que diguera el «tio del temps», podia ser fonamental per a saber que anava pasar.

Eren moments en que no havia Internet, però així i tot, mon pare havia aprés, de forma autodidacta, a llegir i entendre les isobares, que aleshores mostraben les mesures de pressió en milibars, i no com ara que s’ha estandaritzat el hectopascals. Havia adquirit l’habilitat de compatibilitzar les prediccions de la televisió amb les habilitats de llegir el cel que el seu paré també li habia ensenyat, o ell mateix havia aprés.

A mi tot allò també em va marcar. Sempre m’ha emocionat el coneixer quin temps va a fer, i vore si després s’acompleixen els pronòstics, entendre per qué pasen les coses fins al punt de que sempre he mirat el cel d’una forma especial, de la forma en que mon pare en va mostrar que es podia mirar i entendre.

Amb tots aquest antecedents, porte molts anys en que tinc al cap el voler compartir el meu interés al voltant de l’oratge i la meteorologia (va ser esta ciència una de les opcions que tenia pensat desenvolupar i no la de informàtica) junt a la idea de configurar una estació meteorològica automàtica, la qual arreplegue dades de la màxima qualitat.

Ja ha aplegat per fi aquest moment. He aconseguit montar l’estació, la qual la tinc en proves i que estic en procés de millorra continua, amb l’objectiu de, a més, incorporarla a la xarxa nacional de Meteoclimatic. A més, he creat la present web, des d’on tinc la intenció d’anar posant informaciò d’interés, a més de ser el lloc des d’on estará disponible la informació que vaja registrant de l’estació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.